GLUTÉNMENTES Zsemle, hogy ne a bolti, cukrozott, adalékanyagos, térfogatnövelős, kukoricás - nem szidom tovább termékre szoruljatok! :)Csak TERMÉSZETESEN! Így mi is gurulhatunk majd a domboldalról 80 felett is!
– 70 dkg lisztkeverék ízlés szerint:
szezám
cirokliszt
köles
hajdina
amaránt
lenmag
dió
kókusz
napraforgóliszt (megzöldül)
tökmag
mandula
kendermag
barna rizsliszt
stb.
– 1 evőkanál nyílgyökérliszt (ettől lesz héja, elhagyható)
– 2-3 evőkanál útimagfűhéj
– 1 kávéskanál szódabikarbóna
– 1 kávéskanál só
– fűszerek ízlés szerint:
fokhagyma
stb.
– 1-2 bögre víz, amelybe 1 evőkanál ecetet kell tenni
– kevés olaj
– 3 tojás
A 3 tojáshoz hozzáadjuk az olajat, a sót és a fűszereket. A többi száraz anyagot összekeverjük, majd szintén a tojáshoz adjuk. Végül hozzáöntjük az ecetes vizet. 10 percig állni hagyjuk, amíg az ecet és a szódabikarbóna reakcióba lép. Sűrűnek kell lennie és nem ragadósnak. A víz mennyisége a lisztkeveréktől függ. Az olajtól puhább lesz. Kb. 15-20 zsemlét formázunk és szilikonos sütőpapírra tesszük. (Fagyis kanállal lehet adagolni.) Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 30-40 prcig sütjük.