Fantasztikus látnom, hogy olyan nők esnek spontán teherbe akiknek korábban krónikus betegségük volt, vagy évek óta még pozitív tesztjük se volt, vagy korábban méhen kívüli terhességet állapített meg az orvosuk! 

Többeknek a lombik beültetés előtt lett pozitív tesztjük vagy éppen a következő lombik lett sikeres hosszú évek próbálkozása után!
Van közöttük, aki elmúlt 40 éves, és iker babákat vár! :)

Hálás vagyok minden kismamának akik tájékoztatnak engem a boldogságukról és a sikerükről!

2023 november

Sokat említem nektek a dioxinnal, vegyszerekkel és klórral kezelt női betéteket és wc-papírokat. Ezek az anyagok a hormonális rendszerünkbe tudnak beleszólni. Érdemes váltani!  És vannak nagyon jó kezdeményezések ezügyben, például az INTIM-BETÉT piacon.

https://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-moshato-intimbetetek?fbclid=IwAR3jWq8HeApJPrDTMPj_-v1anD8_xlW5xoZ7vnKsvzojEJqX7oYpMLnhbsg

woman 1797870 340

Egy olyan korszakhoz érkeztünk, amikor egyre több hiteles, mély belátásokon alapuló tudáshoz juthatunk a valóban egészséges táplálkozásról és életmódról. Népszerű és trendi diétákról derül ki az igazság, vagyis, hogy jó részük több kárt okozott, mint hasznot. 
Az egészségtudatos emberek, akik meg akarnak szabadulni krónikus betegségeiktől, vagy átélni végre a GYERMEKÁLDÁS örömét, kitartóan keresik a ténylegesen MŰKÖDŐ megoldásokat. Amikor ezt megtalálják, felébred a remény és lelkesen neki látnak egészségromboló szokásaik átprogramozásának. 

És ahelyett, hogy szeretteik, barátaik ezt jó szívvel és támogatóan fogadnák, a

„VESSZŐFUTÁS” gyakran, csak ekkor kezdődik… 

„Ne mondd már, hogy mérgező ételeket árulnak a boltokban!” 
„Nem lehet igaz, hogy egy kis édesség ennyire ártalmas volna!” 
„Mi ez a hülyeség a gluténnel, évszázadok óta esszük a kenyeret!” 
„Mi ez már, hogy te nem eszel tejtermékeket, még sajtot se! A TEJ maga az egészség, ezt minden épeszű tudja…!” 

És az anyósok, férjek, szomszédok, jóakaró barátok mondják a „tutit”.

A nő rövidesen egy „kettős csapdában” találja magát:

pl. amíg nem a jön a gyermekáldás, őt okolják, és amikor végre ténylegesen egészséges változtatásokkal élne a táplálkozásában, életmódjában termékenysége érdekében, akkor bolondnak nézik. Így aztán a súrlódásokból fakadó stressz is ráterhelődik a babavárásra.  

Sajnos, egy előítéletes világban élünk, ahol értetlenséggel, türelmetlenséggel fogadják a megszokottól, elvárttól eltérő utakat, megoldásokat. Sokszor, tapintatlanul, tolakodóan erőltetnék vissza a gyógyulni vágyót a járt utakhoz, amiből eddig is csak a MEDDŐSÉG fakadt.

Mibe kerülne egy kis megértés, tapintat, bizalom, udvariasság, türelem, tisztelet és SZERETET…?

Mi legyen a REGGELI? Sokan kérdezitek. 

Amit nem ajánlok: kávé, péksütemény, müzli, corn flakes, szendvics, aszalványok, mézes tea és lekvár. Ami gyors szénhidrát, és magas a cukortartalma - azt kerüld el messzire éhgyomorra. Tízóraira kicsi jöhet ezekből, hacsak nem vagy az egyik alkotóra érzékeny.

AMIT AJÁNLOK: főtt és más tojás, májkrém, zsír, hal, zöld levelesek, saláta, zöldség, húsok, avocado, csíra, savanyú káposzta stb....

Jöjjön egyszerre: zsír - szénhidrát - fehérje - zöld levelesek. 

De jöhet egy jó meleg leves, ahogy a keletiek is ezt tESZIK. Meleg, energiát ad, könnyű emészteni és élő étel. Nem zacskós levesre gondolok ám! :) én IMÁDOM az avocadoban sült fűszeres tojást! Nyami!!!!A termékenység a bélben kezdődik!


Szeretnéd gyökeresen megváltoztatni a közérzetedet és energiaszintedet?
Akkor Mikrobiom elemzésre van szükséged!

A mikrobiom elemzésben olyan összefüggések is feltárulhatnak, melyeknek megváltoztatásával gyökeresen megváltoztathatjuk az életünket! Hogy hogyan? A testi folyamatainkat alapvetően megváltoztatja a MIKROBIOM összetétele. Így annak támogatásával számos területen érhetünk el javulást.

Hívj mobilon, ha szeretnél egy mikrobiom/széklet elemzést a legmodernebb technikával és a jelenleg elérhető legrészletesebb elemzéssel!
+36 30 9601-511

 A MIKROBIOM elemzés menete: 

  1. A székletminta a Speciális Mikrobiológiai Laborba elküldve, ahol az összes, a mintában található baktérium genetikai lenyomatát azonosítani tudják, a ma elérhető legmagasabb technológiával. Ennek díjazása: 139.000 Ft, melyet a Labor számára kell átutalni.
  2. Konzultáció másfél órában velem a Labor által kiadott kb: 50 oldalas elemzés alapján a speciális beavatkozások megbeszélésére, ami egyénileg a saját minta alapján indokolt és célravezető. Ennek díjazása: 25.000 Ft/1 óra konzultációban vagy E-mailben elküldve.

A mikrobiom diverzitására számos tényező hathat. Megváltozhat, az életkor, a táplálkozás, az életmód, a gyógyszerszedési szokások, és betegségek is mind befolyásolják.

Ha egészségesek vagyunk, abban az esetben a bennünket támogató mikroba gátolni fogja az ártalmasokat, növelve az életminőségünket és energiaszintünket, védve egészségünket. De ha felborul ez az egyensúly számos kihívásnak lehetünk kitéve, vagy sokáig rejtve maradhatnak az összefüggések és ha így telik az idő, akkor az állapot csak rosszabbodhat, és a megoldás elmarad.

Az autoimmun betegségek mögött mindig találunk összefüggéseket a bélállapottal. De az allergiák, az elhízás, a bél- és emésztőszervi betegségek, a cukorbetegség, a reumatikus gyulladások vagy a keringési betegségek, és még a vastagbélrák kialakulásában is szerepet játszhatnak a legújabb szakmai publikációk szerint.

Még a hormonális kibillenések mögött is meghúzódhatnak a mikrobiom felborulása okán bekövetkező kellemetlen változások.

A hormonális gondok tehát nem feltétlen elsődleges okok, ezek mögött többnyire találunk olyan táplálkozási vagy életmód tényezőt ami indokolja, hogy a hormonális működés nem tud optimálisan működni. Véleményem szerint jobb ha a mögöttes OKOKKAL foglalkozunk nem a hormonokkal, mert ők sokszor csak következmények!

mikrobiom1

 

Indul a csoport a természetes termékenység fokozására, hogy minél több ismereted legyen a SAJÁT TESTEDRŐL!
Régi tervem válik valóra!
Több évtizeden keresztül tartottam önismereti csoportokat, pszichodráma és családállítás témájában. A csoport ereje emel bennünket és jobban rá tud segíteni az utunkra. Könnyebben magunkévá tehetünk összefüggéseket.

A PREGNESS csoport indulása azért jelentős, mert a termékenység fokozásáról tudhatsz meg sok mindent!

A csoport arról szól, hogy az étkezsében és a testünk tehermentesítésével hogyan juthatunk közelebb a termékenységünkhöz.

A Funkcionális Állapotfelméréssel évek óta foglalkozom, nagyon szép eredményekkel és látom mennyire hatékony: Attól tud hatékony lenni, mert az egyéni problémákra látunk rá. Azokra az akadályokra amelyek BLOKKOLJÁK a TERMÉKENYSÉG folyamatait. A célirányos, EGYÉNRE SZABOTT táplálkozási és ÉLETMÓD javaslatokkal tudunk igazán jó stratégiákat kidolgozni az egészség fejlesztésére!

A PREGNESS csoport azért indul el, mert szerettem volna ha ez az információ minél több emberhez eljut,

hogy mindenki a kezébe vehesse a döntést a termékenységének a fokozásához.

Ha szeretnél ajándékba adni GONDOSKODÁST, életminőséget és EGÉSZSÉGET akkor válassz egyet a képeslapok közül, nyomtasd ki (Fénymásoló szalonban van keményebb karton lehetőség) képeslap méretben, tedd be egy szép borítékba és máris kész az AJÁNDÉKOD!

Funkcionális Állapotfelmérést vagy Aviva Alaptanfolyamot tudsz így ajándékozni szerettednek, barátodnak!

Az ajándék kedvezményes összege 13.000 Ft  (15.000 helyett)

A számlaszám: 12010628-01486320-00100009
Tóth Julianna - Raiffeisen Bank
Az utalásnál a közleménybe írd bele hogy ki lesz a kedvezményezett és Állapotfelmérést vagy Aviva Alaptanfolyamot ajándékoztál!

Várom szeretettel a barátodat, szerettedet hogy az egészségfejlesztés számára személyre szabott lehessen! 

XMAS5

Nem gondolom, hogy aszkézisbe kellene vonulni az ünnepek alatt mindazoknak akik egésszégesebben szeretnének táplálkozni!
Ezért is hívom fel a figyelmedet arra, hogy az ártalomcsökkentés jegyében, tudsz glutén és tejtermék mentesen beiglit rendelni vagy házilag elkészíteni! :)

MINDENMENTES BEJGLI bezserezhető:

XI. Fehérvári út 192 - a legolcsóbb verzió

Tibidabo pékség

Biobarát boltok

Zabrakadabra cukrászda

Sovány vigasz cukrászda

kifli.hu

Ha még tudtok egyebet akkor kommentben osszátok! :)

Ha otthon tenmagad elkészítenéd, akkor ajánlom az Éléskamra vagy a Szafi lisztkeverékeket és a mindenmentes.hu receptjeit! 

éléskamra beigli

Mindig nagyon boldoggá tesz, ha értesítetek engem a sikereitekről, babahírekről!
Köszönöm! :)

Ez az elmúlt 10 nap is átmelengette a szívemet! 5 érkező babáról kaptam hírt :)

Köszönöm a bizalmatokat!

És egy témát is szeretnék körbejárni, az aktualitása miatt! Legyen az a GLUTÉN! :)
Mert a baba egészségét jobban meghatározza a terhesség előtti táplálkozás, mint a 9 hónap alatti vitaminok és táplálékok! Amik szintén kellenek, de lehet, hogy az már késő.

A termékenység az mindig egy olyan egészségi nívón tud gördülékenyen létrejönni, amikor nem átlagosnak mondható az egészség, hanem kiemelkedőnek. 
Vannak helyzetek amikor nagyon nehéz elfogadni, hogy le kell mondanunk valami számunkra finom ételről.
De ennek meg lesz a maga előnye! Hiszen a magzat akkor tud jól és egészségesen fejlődni, ha a méhnyálkahártya állapota támogatja a baba fejlődését!
A méhnyálkahártya állapota pedig nagymértékben függhet az emésztésünk hatékonyságától!

Abban az esetben, amikor szükség esetén az Aviva tornát  kiegészítjük a táplálkozás támogatásával, akkor a szervezet meghálálja azzal, hogy az optimális tartományba tolja a test működését. A tehermentesítésnek mindig örül, és ez teszi később lehetővé, hogy a termékenység létre jöhessen.
A meddőség sokszor párosul glutén érzékenység. Ez nem a CÖLIÁKIA és nem is ALLERGIA, hanem a NEM CÖLIÁKIÁS GLUTÉN SZENZIBILITÁS, amiről ilyenkor szó van.
Ez sokszor lehetetlenné teszi a beágyazódást, a nyálkahártya se lesz befogadó ha ezeket az élelmiszereket fogyasztjuk.

A GLUTÉN sajnos a meddőség egyre nagyobb hányadában lehet probléma. 

Miért is érdekes ez?
Mert azt gondolnánk, hogy régóta eszi az emberiség a glutént nagyobb bajok nélkül. De ez a GLUTÉN már nem az a GLUTÉN.
Régen volt a liszt, a kovász, víz és a só. Ma több tucat adalékanyag kerül mellé! Szóval nagyon nem azt esszük, amit elődeink! Ha kovászos kenyeret eszünk, az se teszi gluténmentessé a kenyeret, csak csökkenti a mennyiségét! Ha pedig TLEJESKIŐRLÉSŰT ESZÜNK akkor magas lesz a lektinek bevitele, amire szintén sokan reagálnak gyulladásokkal, ami szintén késleltetheti az áldott állapot eljövetelét!

Nem gondoljuk veszélyesnek a GLUTÉNT, pedig nagyon is az!

Egyre inkább kutatott terület a GLUTÉN befolyása a termékenységre, hiszen a koraszülés vagy a kicsi testsúlyos babák születése is erre utalhat! Amikor a baba sokat sír vagy a hasa fáj vagy a bőrén különböző elváltozások lesznek, mind utalhat arra, hogy az ÉDESANYA NEM TÁPLÁLKOZIK jól!

A baba bőre és egészsége csak a következmény!

Az anyai táplálkozás NAGYOBB MÉRTÉKNEM HAT a magzat egészségére, a terhjesség előtti egy évben, mint a 9 hónap alatti vitaminok és egyéb jótétemények!
Ezért szerintem nagyon fontos nem csak az anya miatt, hanem a magzat és a jövő generáció egészsége miatt a szervezetünket jól tartani, gyulladásmentesen táplálkozni és figyeljünk mindarra, amire csak lehet már a terhesség előtt is egy évvel!

Ebben segíthetek számodra a FUNKCIONÁLIS ÁLLAPOTFELMÉRÉSSEL, hogy feltérképezzük, hol tudod segíteni a termékenységedet a TÁPLÁLKOZÁSOD és az ÉLETMÓDOD személyre szabásával! 

Várlak szeretettel! 

glutén

Szoktátok kérdezni, hogy milyen vitaminokat szedek. Most kiderül!

Köztudott, hogy a pro- és prebiotikum a bélflóra egészségéhez elengedhetetlen és az IDEGRENDSZERNEK is, hiszen a BOLDOGSÁG hormon termelése is a bélhez köthető! Nyugalmunk és MEMÓRIÁNK nagyban függ a bélflóra állapotától! FOGYÁSHOZ nélkülözhetetlenek a jó baktériumtörzsek jelenléte a bélben. Gyulladást csökkentő hatása is van és a VÉRCUKORRA is kiegyensúlyozó hatásúak a probiotikumok. No meg a magas VÉRNYOMÁSRA!  ÉVES ADAGOK vannak, ha azt elsőre sokallod, szólj nekem és adok kisebb mennyiségeket!  Később majd írok egy hosszabb cikket a bélflóra jelentőségéről! És ki gondolná, de az Aviva-módszer is pozitívan befolyásolja a bélflórát, mint minden mozgás.  Jó gyakorlást kívánok nektek!

https://www.nics.hu/Default.aspx?felulet=c_vitamin_oldal&reklam_tanacsado_id=68D1M3600000000000000000&fbclid=IwAR1SgZbWbuRIgbgmQ-75A1Qn-kGV2GHvV6jflDZvFmyAbBgRsOaDtIHN4-4

SZÁMOLJ AZ OLAJBAN SÜLT ÉTELEK KOCKÁZATÁVAL!

A férfi meddőség egyre inkább előtérbe kerülő téma!

Az olajban sült ételek, köztük a sült krumpli, a rántott csirke és a fánk rendszeres fogyasztása összefüggésben van a prosztataráknak - különös tekintettel a betegség agresszívebb formáinak – a megnövekedett kockázatával – derült ki egy új tanulmányból.

A seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ szakemberei két korábbi vizsgálat adatait vonták elemzés alá. Ezek összesen 1549 prosztatarákkal diagnosztizált férfi, illetve a kontrollcsoportot képező, 1492 azonos korú egészséges társuk adatait vetették össze, azt kutatva, hogy milyen tényezők vagy rizikófaktorok voltak jelen a betegeknél és hiányoztak a kontroll csoport tagjainál.

A tanulmányok Seattle-ben, illetve a város környéken élő, fehér és fekete bőrű férfiak bevonásával készültek, akiknek az életkora 35 és 74 év között mozgott. A résztvevőknek kérdőívet kellett kitölteniük az étrendjükkel kapcsolatban, különös tekintettel bizonyos olajban sült ételekre.

A The Prostate című folyóirat internetes kiadványában közölt eredmények szerint azoknak a férfiaknak az esetében, akik legalább heti rendszerességgel fogyasztottak sült krumplit, rántott csirkét, sült halat és/vagy fánkot, nagyjából 30-37 százalékkal magasabb volt a prosztatarák kockázata. Ezeknek az ételeknek a rendszeres heti fogyasztása ráadásul összefüggésben volt a betegség agresszívebb formáinak nagyobb kialakulási kockázatával.

A szakemberek megítélése szerint a megnövekedett rákkockázat háttérben álló okok egyike az lehet, hogy amikor az olajat a sütéshez szükséges hőfokra melegítik, akkor rákkeltő anyagok keletkezhetnek. Azok közé tartoznak a heterociklikus aminok és policiklikus aromás szénhidrogének, az akrilamid, az aldehid és az akrolein. A mérgező anyagok mennyisége a már használt olaj minden egyes újabb igénybevételével tovább növekszik, illetve függ a sütési idő hosszától is.

Sajnos a grillezési szokások reklámozása se túl etikus véleményem szerint, mert nem felel meg az egészséges táplálkozási szokásoknak.

Hallottál már a MEATRIX-ről? ... és a malac beveszi a piros pirulát! Hogy megtudja az igazságot. Csak erős idegzetűeknek!

https://www.youtube.com/watch?v=nzRtnVagbzY&fbclid=IwAR06ospSnhRSifrsIthZFTR2jc5Djr5FbuFXl8RE4gk1xdeRjAf5-D3RQmg

Egy érdekes ONLINE WORKSHOP-pal készültünk NEKED!
SZEPTEMBER 20-án hétfőn 18 órától

Több éves tapasztalatainkat osszuk meg veled és 20 éves nemzetközi tapasztalatokról számolunk be, szülésznőtől, orvostól és nőgyógyásztól Paulinné Bukovics Mariannal - aki Ganoterapeuta és Ganoterápia oktató - várunk téged szeretettel!
Egy órás előadás a nemzetközi tapasztalatokról és gyakorlatról, utána pedig a kérdésedet teheted fel!

Az egészség fejlesztése nem csak a termékenységet tudja jó irányba befolyásolni, de a gyermek fejlődésére is pozítív minden, amit magadért teszel!

KENYÉR helyett! A cukros, szirupos, kukoricas, terfogatnövelőset NEM ajánlom, amely többnyire ételérzékenyek boltjában és bioboltokban kaphatóak. Ez nem vicc! Ne tessék nevetni!  Van TELJESKIŐRLÉSŰ köles és hajdinakenyér a DM-ben. Az egyikben méz is van, de üsse kő, ezt se napi szinten kell enni.  A rossz megoldások legjobbja pillanatnyilag, amíg magam is rá nem térek a tücsök, bogár és fókazsír fogyasztására.

Kétségtelen, hogy a 9 HÓNAP alatt, minél több figyelmet, szeretetet és oxigént és vért kap a magzat a fejlődése alatt, annál jobb egészségi és mentális állapotban fog megérkezni erre a világra. Sok év sikertelensége után érkezett ő egy szerető családba!
Mindig lenyűgöznek a képek, amiket az anyukáktól kapok megosztásra. Nagyon köszönöm! Sok boldogságot kívánok a csemetének és az egész családjának! :)

81318575 772270189941711 4738858325024702464 n 2

Nem látjuk, közvetlenül nem érezzük a hatását ennek a szennyezésnek.
De a hatás mégiscsak ott van! Gondoljuk csak át!

A szervezetben ez a terhelő hatás számos területen megnyilvánulhat. Az alábbi területeken például:
— energiaszintünk, — a fáradékonyságunk, — alvászavarunk, — koncentrációs nehézségeink, — zsibbadás, — spermiumok elégtelensége, — szédülés, — fülzúgás, — depresszió, — fejfájás, — hormonális problémák, — meddőség

Az elektroszmog jelenség az életünk természetes velejárója. Senki nem mond le a mobiltelefonról vagy a botmixerről. DE, védekezni tudunk ellene! Leárnyékolhatunk telefont, autót, íróasztalt, szobát, lakást, házat, intézményt.... amit csak szeretnél.

Későbbiekben részletesebben számolok be az elektroszmog hatásairől.

Érdeklődj nálam E-mailben és küldöm számodra a lehetőségeket! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

Hogy mégis mi a probléma ezzel?
A WHO besorolása szerint a 4G - amivel a telefonjaink és az internet működik - potenciálisan rákkeltő hatású, az azbeszt mellett, egy lapon említik. Ez az egészségünkre egy nagyon komoly kockázatot jelent.

Ó én nagyon jól táplálkozom!
Csupa egészséges dolgot eszem reggelire!

- szoktam hallani az egyéni konzultációikon, és amikor mélyebben belemegyünk a részletekbe, akkor derül ki, hogy ez a sok jó

a zabpehely
a teljes kiőrlésű kenyér
és a müzli...
Hát ezt nevezzük egészséges reggelinek? Biztos? 

bowl breakfast close up cup food fruit mug oat 597394

Sok jóval nem kényezteti a testét az, aki csak ezt fogyasztja reggelire! 
És hát a másik mumus-reggeli a gyümölcsturmix! Ami reggelire szintén egy cukorsokk lesz. Gyümölcscukor-sokk!
A termékenységet ezzel nem biztos, hogy segítjük! Sőt!

Szerintem a következő az lesz, hogy levegőt venni sem muszáj!  30 éve ezt hallom, amit a cikk képvisel. Azóta a meddőség szinte minden 2. nőt érint, a nők 60%-a (sokszor nem is tudja magáról) de inzulinrezisztenciás, és nincs nő akinek ne lenne a ciklusával valami baj. Még 30 év, és a nők megpödrik bajszukat, nagyot mosolyognak ezen és állva pisilnek!

A cikk eléréséhez kattints ide

VÉDEKEZÉS TERMÉSZETESEN? ERRE IS VAN LEHETŐSÉG AZ AVIVA TORNÁVAL.

Itt pedig a hagyományos védekezés nehézségeiről olvashattok:

A hormonális fogamzásgátló tabletták, és egyéb hormontartalmú szerek szedése meglehetősen elterjedt, és a gyógyszergyárak mindig újabb, a korábbinál alacsonyabb hormontartalmú készítményekkel rukkolnak elő. Bár ezek között a mellékhatások valóban nem fordulnak elő túlságosan nagy számban, újabb és újabb esetekben vádolják meg a gyártókat azzal, hogy a szereknek hosszútávon súlyos, akár életveszélyes mellékhatásai is lehetnek.

Az, ha valami 100 ezer nő közül csak 30-40 esetben fordul elő, nem hangzik óriási rizikónak, de ha összevetjük azzal, hogy ugyanaz a gyógyszert nem szedők között 100 ezer esetből csupán ötször következik be, máris jócskán megnőtt a kockázat.

Természetesen senkit nem szeretnénk lebeszélni arról, hogy ezeket a gyógyszereket szedje, de alkalmazásuk előtt részletesen beszéljék végig orvosukkal a kérdést, és alaposan vizsgáltassák ki magukat, mert kiemelt kockázatot vállal az a nő, aki dohányzik a kombinált fogamzásgátló szedésekor, 35 évnél idősebb, emelkedett a vérzsír szintje (koleszterin vagy triglicerid), túlsúlyos, közeli hozzátartozójának fiatal korában szívrohama vagy agyvérzése volt, magas a vérnyomása, migrénje van, vagy ha szívproblémái vannak (érrendszeri panaszok, szívritmus zavar).

FRANCIA NŐK PERELNEK A FOGAMZÁSGÁTLÓ TABLETTÁK MIATT.

MEGESZED te is a sminklemosódat? Ha még nem, akkor ideje váltani!

A pici tégelyt a DM-ben vettem.

 

Figyelem! Tiltott szer van az egyik fogyasztótablettában

Tiltott összetevőt tartalmazó étrend-kiegészítő készítményre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ); az egyik, gyors fogyást ígérő készítmény összetevői között megtalálható Hoodia gordonii növényi komponens az Európai Unióban új élelmiszernek tekintendő, közösségi szintű engedélyezés hiányában a fogyasztók egészségét veszélyeztetheti, emiatt nem forgalmazható.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a növényből készített étrend-kiegészítőt a forgalmazó bejelentette az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézethez (OÉTI), azonban a dokumentáció vizsgálata során kiderült, hogy az egyik összetevőt tilos felhasználni az Európai Unió területén.

Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban több olyan lakossági panasz is érkezett, melyekben egyes étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos problémákat jeleztek a vásárlók.

A termékek közös jellemzője, hogy azokat külföldön bejegyzett honlapokról lehet megrendelni, forgalmazásukat - a hazai szabályokat megkerülve - nem jelentették be. Előfordul az is, hogy egy-egy termék olyan összetevőt tartalmaz, amelyet nem lehet felhasználni az unióban - olvasható a közleményben.

Magyarországon - igazodva az uniós szabályokhoz - az étrend-kiegészítő készítményeket legkésőbb a termék első forgalomba hozatalakor kötelező bejelenteni az OÉTI-nél. A bejelentést követően az intézet a készítményt nyilvántartásba veszi, valamint a nyilvántartásba vétellel egyidejűleg a bejelentő által rendelkezésére bocsátott dokumentumok alapján az adott készítmény tudományos értékelését is elvégzi. Fontos kiemelni, hogy nincs szó engedélyezésről, engedély kiadásáról. Az OÉTI az adott termék legfontosabb azonosító adatait, és úgynevezett notifikációs számát feltüntető igazolást állít ki, amelyet a bejelentő részére továbbít, valamint a bejelentett készítményekről a honlapján listát vezet.

A bejelentett étrend-kiegészítő készítmények hatósági ellenőrzését a megyei/fővárosi kormányhivatalok járási/kerületi intézetei végzik, ugyanakkor az egészségügyi hatóságnak nincs jogszabályi lehetősége arra, hogy külföldi honlapokról megrendelhető termékekkel kapcsolatban eljárjon.

Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet arra, hogy a nem ellenőrzött forrásból beszerzett, ismeretlen eredetű és összetételű "csodaszerek"" közegészségügyi kockázatát nem lehet megítélni, így azok veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét. A készítményeket gyakran olyan weblapokon hirdetik, ahol a forgalmazóra vonatkozó információkat nem tüntetik fel, a weblap üzemeltetője sokszor egy harmadik országban van bejegyezve, ezért hatáskör és illetékesség hiányában az egészségügyi hatóságnak nem áll módjában eljárást lefolytatni a forgalmazóval szemben.

A tisztiorvosi szolgálat szerint gyanús lehet, ha a weboldalon hirdetett készítmény előállítóját, illetve magyarországi forgalmazóját, bejelentőjét nem lehet nyomon követni, ha a hirdető neve, székhelye, a kapcsolattartásra, elérhetőségre vonatkozó adatok egyértelműen nem azonosíthatók. Továbbá fontos, hogy legyen a termékhez magyar nyelvű tájékoztató.

Közölték azt is, hogy a szakigazgatási szervek folyamatosan figyelemmel kísérik a forgalomba kerülő étrend-kiegészítő készítményeket, illetve különleges táplálkozási célú élelmiszereket, s gyanú esetén megteszik a szükséges intézkedéseket. Az idén kiemelten ellenőrzik ezt a területet.

A Vegán konyhákban nagyon bosszantó, hogy minden ételt cukroznak. Szerintük a szirup sem cukor és a kókuszvirág cukor se cukor. De a TÖKMAG kivétel!!! És mindenmentesek is vannak! :) Hollán Ernő utca 5. Pici és finom, szendvics és meleg étel is van. Jó étvágyat és még több Tökmagot és cukortudatos helyet kívánok Budapestnek!

Szeptembertől új jelzéssel látják el a fokozott felügyelet alatt álló gyógyszereket!

Az Európai Unió új szabályozásának keretében előírja, hogy a kiegészítő monitorozás alatt lévő gyógyszereket 2013 szeptemberétől fekete háromszöggel kell majd jelölni, mely a készítmények kísérőirataiban (a betegtájékoztatóban és az alkalmazási előírásban) fog helyet kapni - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézete (GYEMSZI OGYI). A fekete háromszög a gyógyszerhatóság oldaláról fokozott felügyeletet jelent, és arra hívja fel a betegek és a szakemberek figyelmét, hogy ezeknél a gyógyszereknél korlátozott információ áll rendelkezésre a biztonságos alkalmazásra vonatkozóan.

Ilyen jelzést kaphatnak például az új hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek, amelyek hosszú távú alkalmazásáról még nincs elegendő adat - ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a mellékhatások és egyéb gyógyszerbiztonsági adatok gyűjtésére annak érdekében, hogy az újonnan jelentkező kockázatok időben azonosíthatók és elkerülhetők legyenek. A jelöléssel a gyógyszerhatóságok azt szeretnék elérni, hogy a betegek és orvosaik ezen készítmények alkalmazása során fellépő mellékhatásokra még fokozottabban figyeljenek és azokat feltétlenül jelentsék be.

Mellékhatás-bejelentés itthon

A GYEMSZI OGYI tavaly novemberben elindította mellékhatás-jelentő felületét is. "A gyógyszerek használatával kapcsolatos mellékhatások bejelentése továbbra is elsődleges eszköze annak, hogy az egészségügyi hatóságok további információt szerezzenek egy gyógyszer lehetséges kockázatairól, és szükség esetén olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek segítségével fenntartható a gyógyszer használatának biztonságossága" - áll a közleményben.

Saját biztonságunk érdekében

A gyógyszerhasználat biztonságossága annál jobban szavatolható, minél több információval rendelkezünk a gyógyszerekkel kapcsolatban. A mellékhatások egy része már a klinikai vizsgálatok során megfigyelhető, de a sokkal ritkábban megjelenők csak a forgalomba hozatal után, a szélesebb körű alkalmazás során lesznek ismertek. A gyógyszerek használatával kapcsolatos mellékhatások bejelentése továbbra is elsődleges eszköze annak, hogy az egészségügyi hatóságok további információt szerezzenek egy gyógyszer lehetséges kockázatairól, és szükség esetén olyan intézkedéseket hozzanak, amelyek segítségével fenntartható a gyógyszer használatának biztonságossága

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Krémleves vagy saláta? Glutén- és tejtermékmentesen is elérhető. Több helyen Budapesten. Nyugatinál-Lurdy ház-Fővám téren-Bevásárlóközpontok. Hurrá!

A tél vége felé a lakosság zöme D-vitamin-hiánnyal küzd, pedig a vitamin többek között segítene a fertőzések megelőzésében. Mennyi D-vitaminra van szüksége egy felnőttnek, egy gyereknek és egy várandósnak a napfény néküli napokban?

Az elmúlt években a különféle orvosi társaságok sorra emelték meg a napi ajánlott D-vitamin-bevitelt. A régi ajánlás csak a csontok egészségére, az angolkór megelőzésére koncentrált. Az elmúlt évtizedek, évek kutatásaiból azonban kiderült, hogy magasabb dózisban a vitamin segít a daganatos és egyéb krónikus betegségek megelőzésében is.

A vitamin áprilistól-októberig az ultaibolya-B (UVB) sugarak hatására a bőrben képződik, amennyiben napi negyedórát fedetlen karral, vállal, esetleg rövidnadrágban a szabadban tartózkodunk. Egy hazai számítás szerint azonban, decemberben 35-ször kevesebb hatékony UVB-sugárzás éri el a felszínt Budapesten, mint júliusban,és ez azt jelenti, hogy a november-márciusi időszakban több mint napi 200 percet kellene a szabadban tölteni ahhoz, hogy elégséges D3-vitamin termelődhessen a bőrben. Ez egyrészt irreálisan hosszú idő, ráadásul jelentősen túlnyúlik a dél körüli maximális napsugárzási időszakon, nem beszélve arról, hogy télen fedetlenül nem szívesen tartózkodunk a szabadban.

Azt, hogy valaki D-vitamin-hiánnyal küzd-e, kimutatható vérvizsgálattal, a mérést azonban háziorvos még mindig nem írhatja fel itthon, szükség esetén szakorvos kérheti. Térítés ellenében azonban magánlaborítóriumban elvégeztethető a vizsgálat (ennek ára 2 és 10 ezer forint között változhat, egyéb kapcsolt mérések számától függően).

Napi 2000 Nemzetközi Egységet ajánlanak

A hazai ajánlás egészséges felnőtt embernek megelőzésre most már napi 2000 Nemzetközi Egység D-vitamin, ha azonban kialakult a hiányállapot, először ennek a mennyiségnek többszörösére van szükség. "Súlyos hiányállapot esetén heti 50 ezer egységet is felírhat az orvos néhány hétre. Túlsúlyosoknak is nagyobb mennyiségre, a testtömegtől függőn 3-8 ezer egységre van szüksége naponta" - nyilatkozta az [origo]-nak korábban dr. Lakatos Péter, a Semmelweis Egyetem I. Számú Belgyógyászati Klinika endokrinológusa. Várandósoknak 2000, kis gyerekeknek 4-500, nagyobb gyerekeknek 6-800 egységet ajánlanak.

Bár a vitamin egyes ételekben (májban, csukamájolajban, tengeri halakban, tojásban, kis mennyiségben tejben, tejtermékekben) is megtalálható, szinte lehetetlen táplálkozással a szükséges mennyiséget biztosítani. Egy friss amerikai kutatás szerint pusztán a táplálkozással a nők átlagosan napi 210 egységet, a férfiak 320 egységet, az egy-nyolc év közötti gyerekek pedig 250 egységet fogyasztanak. Egy hazai becslés szerint a hagyományos magyar konyhával csak körülbelül napi 80 egység D-vitamin kerül a szervezetbe. Ezért amíg nem érkezik meg a tavasz, ajánlott a vitaminszükségletet tablettából, cseppekből fedezni.

Egy korábbi kutatás azt találta, hogy a szolárium szintén emeli a D-vitamin szintet. Ám mivel a bőrben az UVB-sugarak hatására képződik, fontos, hogy a szoláriumban minél magasabb legyen az UVB-sugarak aránya. (A szolárium túlzott használata azonban növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát.)

A gyógyszertárakban a gyógyszerminőségű D-vitamint jobbára receptre lehet vásárolni, azaz általában a háziorvossal kell feliratni. Tb-támogatással néhány száz forintért akár egész télre elegendő mennyiséghez juthatunk.

Recept nélkül, táplálékkiegészítőként forgalmazott D-vitamin-készítmények is elérhetők ma már itthon is, elsősorban bioboltokban, de egyes gyógyszertárakban is kaphatók. A dobozokon vagy D2 vagy D3 felirat olvasható: az előbbi arra utal, hogy a hatóanyag növényi, az utóbbi pedig arra, hogy állati eredetű. Az utóbbi évek vizsgálatai szerint a D3 hatékonyabban hasznosul a szervezetben.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

A LOMBIKPROGRAMRÓL pro és kontra olvashatsz az "amirol az orvos nem mindig beszél" című havilapban. És más jó cikkek is a júniusi lapszámban!

Egy film a műanyagokról és hatásairól az életünkre. A bakelit feltalálójának az unokája készítette és gondolta át az örökségét.

Ne hagyd ki! Hormonokról kb. az 50 perctől van benne szó!!!

http://youtu.be/q4dYuH2QqT8

YOUTUBE.COM

Plastic Planet 2009 (Hun.&.Int.Sub. Trailer HD 1080p)

Földünk, a műanyag bolygó (Plastic Planet) színes, feliratos, osztrák-német dokumentumfilm, 95 perc, 2009 rendező: Werner Boote forgatókönyvíró: Werner Boote...

Fantasztikus glutén- cukor- és tejtermékmentes hely Dorogon. Tojásmentes péksüteményük is van. Megveszem, eszem és lefagyasztom - ha marad!  Budapesten is szívesen látnám őket! Próbáld ki, ha arra jársz!

Ahol tudsz enni GLUTÉNMENTESEN!

köszönöm mindazoknak, akik segitettek a lista összeállításában!

(A vegán éttermekben sajnos ritkán van gluténmentes kaja, a múltkor az egyik helyen kihagyták a nokedlit a levesemből, de a rántásra nem gondoltak! :))))

GANGA indiai

Bajcsy-Zsilinszky út 25.

(csütörtökön GM nap, de máskor is mindig van pár GM étel)

RAMENKA 

Van 1 féle vega rizstésztás gluténmentes leves, nagyon finom!

http://ramenka.hu

SZEDERINDA 

http://szederindaetterem.hu/ (Itt csak GM ételek vannak.)

PARÁZS

http://www.parazspresszo.com

A szószok cukrosak és gluténesek (szójaszósz), de ha anélkül kéred egész jó!

Pár ötlet az otthoni családi közönség előtti főzőműsorotokhoz! Remélem nagy sikereket értek majd el! És ha még az uradnak is ízlik... És így gyógyul a család apraja és nagyja. Hajrá!

Az újságosnál kapható!

Bár az elég cuki, hogy a mentes torta - az újságban - 30 dkg cukrot tartalmaz! :)

Hoppá, már majdnem megettem!  GLUTENMENTES ÖRÖMHÍR! A tészta glutén és laktóz mentes. Hihetetlen de mindez Budapest! Na'Pasta - a Hegyvidék Központban. És finom!!! A limonadét pedig cukormentesen is kérhetem! És itt nem néznek ufonak az igényeimmel!  Ha érted? Egy élmény volt!

A képen a következők lehetnek: étel és belső tér

KENCE vagy KRÉMLEVES?
Mindkettő nagyon finom és praktikus. Magaddal viheted, hűtést nem igényel, és minden borzalomtól mentes. Nagyobb Bioboltokban megvásárolható!

Sajnos ez bizony mind elfogyott! GLUTÉNMENTES, HÚSMENTES, CUKORMENTES Ramenka volt. Jó nagy adag zöldségleves sok friss zöldséggel, csiraval és rizstésztával. Mindez a Kazincy utcában a Ramenkaban. Ha útba esik és éhes vagy, megéri betérni!

A képen a következők lehetnek: étel

Halfogyasztásra buzdítok mindenkit! Azon felül heti egy tőkehalmájra. Keressétek ezt a jelet a konzerveken - MSC - és akkor tisztább élelmiszert fogyaszthattok!
A tenyésztett halaknál nagyobb a veszélye a hormonokkal- és a vegyi anyagokkal való szennyeződéseknek.
A táplálékainkból sok toxint beviszünk a szervezetbe, de aki egyéni és ellenőrzött méregtelenítéssel tisztítani szeretné a szervezetét, azt várom szeretettel! 

Aki pedig teljesen ártalommentesen szeretne étkezni, javaslom a Hold nevű bolygót. 😊

Ez is GLUTÉNMENTES, csak az nincs ráírva, hogy cukorbetegséget vagy inzulinrezisztenciat okoz?!  A GLUTÉNMENTES sem mindig jó választás! Légy résen! Amúgy egyre több PALEO terméket is elárasztanak különböző cukrokkal! Szirupok, kókuszvirágcukor, ciklamát stb. Brrrrrrrrrrrrr!

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Elég jó tejtermékmentes opció.
Én a GRobyban találtam rá.
Zöldségek vagy rakottas cuccok mellé. Az ártalomcsökkentés jegyében!

És nem kell megmagyarázni a levesbárokban, kifőzdékben és éttermekben, hogy NEM kérek bele MIT és a MIÉRTET hagyjuk is!  Amikor a szalonna nem hús, a szója: glutén, a kókuszvirágcukor és az agavészirup: paleo és hasonló okosságokat hall az ember olyan helyen ahol azt gondolnád, hogy képben vannak a táplálékokat illetőleg. Itt is légy figyelemmel az alkótórészekre, ha valamire intoleráns vagy! Hiszen ezek a termékek tejterméket tartalmaznak!

Egy GLUTÉN és laktózmentes pici kajáldában azt mondták nekem, hogy: a levesben nincs tej vagy laktóz, csak egy kis tejszín, mert arra nem puffad a nők hasa! BRUHA-HA-HA Lehet, hogy tényleg nem puffad, csak meddő és allergiás és PCOS-e és Inzulinrezisztenciája van. Ugyaaaaaaaaaaaaaaan, mi az már?!

 http://adalekmentesen.shoprenter.hu

És ha belekotyoghatok..., a NŐKNEK MINDEN ESETBEN FIGYELNI KELLENE arra, hogy mit használ kozmetikai-, tisztító- és tisztálkodószer gyanánt! Nem csak akkor, ha gyermeket vár!

A cikkhez kattints ide

(Nemcsak) PALEO ÁTVERÉS! Az egészséges életmód iránti vágy sokakat késztet arra, hogy tudatosan keressék az egészségesebb táplálkozási lehetőségeket, az élelmiszergyártók és forgalmazók azonban éppen az egészségügyi szempontokat helyezik háttérbe a profit ellenében. Jó tudni, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint a „paleo élelmiszerekre” vonatkozóan nincsen jogszabályi előírás, vagyis bármit eladhatnak nekünk PALEO felirattal. Számos paleo termék – leginkább a nassolnivalók – például tele van fruktózzal, kókuszvirágcukorral, szacharinnal és különféle szirupokkal. Vércukor problémák, cukorbetegség, PCO, IR (inzulinrezisztencia), MEDDŐSÉG, keringési és HORMON problémák esetében fokozott kockázatot jelent ezek fogyasztása is. A PALEO-ételek mellett természetesen a BIO vagy GLUTÉNMENTES élelmiszerek is jócskán tartalmazzák a cukor valamelyik fajtáját, olykor többet is, holott az egyik legnagyobb egészségügyi kockázatot ma a cukor fogyasztása hordozza. Ha egy paleo- vagy bioboltban rákérdezek a cukortartalomra, akkor jobb esetekben csak vállvonogatás, felelősség áthárítás – a gyártóra – és bagatellizálás a válasz, pedig sokan vagyunk, akik nem csak DIVATBÓL szeretnénk egészségesen enni. Az apróbetűs feliratokat ajánlott minden esetben elolvasni, és MINÉL TÖBBEN kifogásoljuk a boltokban a termékek CUKORTARTALMÁT, annál hamarabb várható, hogy az egészégesnek feltüntetett, ugyanakkor hozzáadott cukrot vagy magas cukortartalmú összetevőket tartalmazó élelmiszerek lekerülnek a polcokról – hiszen nem lesz, aki pénzt ad értük!

MINDENMENTES BEJGLI? Egy finom lehetőség:

Zabrakadabra cukrászda

NEM FONTOS MÁR MA SZENTTÉ VÁLNI!  Szoktam ezt akkor mondani, amikor jön valaki hozzám Testelemzésre és kimutathatóan sok méreganyag terheli a szervezetét. Ha valaki nem tud gyorsan lemondani a káros külső toxinbeviteléről (glutén, tejtermék: kazein, laktóz és egyéb finomságok) akkor szépen lassan hagyja el a számára terhelő anyagokat a táplálkozásából. Persze, jobb ha minnél előbb teszi ezt, de akinek lassabb a ritmusa, az is megtalálja az utat az egészségesebb életmódhoz! A fontos, hogy ez NE STRESSZELJEN bennünket! Tegyük meg ezeket a lépéseket örömmel. Ha szereted a tested és kívánod, hogy sokáig egészséggel őrizze a lelkedet, fontos vele foglalkozni NEM kerülhetjük meg! Vagy a betegségért vagy az egészségért kell fizetnünk. De ha az utóbbival törődsz, akkor szebbek és könnyebbek lesznek a hétköznapjaid és a gondolataid is! Hiszen az egészség kiegyensúlyoz! És akkor már nem kerül el a BOLDOGSÁG!

És egy újabb mentes hely! :) 

A kenyerekben NINCS glutén, tej, cukor, rizs, kukorica, szója és adalékanyag!!! Ja és persze finom! :)

https://www.tibidabo.hu/pekseg/

Kóstoltátok már?

A cikk elolvasásához kattints ide

A József körút egyik gyöngyszeme: GLUTÉNMENTES rizstészta a József krt. 23 alatt az indiai élelmiszerek boltjában! Penne és fussili! Hogy valtozatosabbá tudd tenni a táplálkozasod! Jó étvágyat!

Kuszkusz!

Nem enni, hanem bemenni!  Budapest, Hollán Ernő utca 18. Új hely, ahol tudják mi az, hogy glutén- és tejtermékmentes!  van húsos, van vegán és vega menü is!

Január 20-ig a menüben a leves ajándék. 

A paprikakrémleves tegnap mennyei volt!

Járj utána és egyél egy jó egészséges menüt!

El tudod képzelni hogy Magyarországon népszavaznak arról, hogy levágják-e a tehenek szarvát, hogy egészségesebb tejet ihassunk? Pedig van ilyen a világban!

Svájcban: http://24.hu/…/a-tehenek-es-a-kecskek-szarvarol-szavaznak-…/
Amúgy a "szarvas" tehenek tejét az is megihatná, aki ALLERGIÁS a tejre - mondja a német szakirodalom - akkor kérdezem én, hogy mivel itatnak bennünket? És még a hormonokról, a stresszről és antibiotikumokról szó sincs! Ha erős vagy olvass tovább: http://www.3szek.ro/…/a_szarvtalanitas_modszerei_husmarhata… - Gyerekkoromban falun, este jött haza a csorda az úton és minden tehén tudta hogy melyik kapun kell bemennie, hogy hol lakik. Öröm volt nézni a nagytestű lomha gyönyőrű és okos állatokat. Ma keveset tudok az ipari állattartásról, de az a kevés is túl sok. És csak elborzadok a lelketlenségtől. Gyerekként azt is tudtam melyik tehén tejét iszom, NÉV SZERINT! Itt egy videot találsz arról, hogy a tej NEM ÉLELMISZER! A MAI HELYZETET MUTATJA BE: http://tothjuli.hu/videok

 

Mentes és vegán hely... Szép a környezet. Leves mindig van. Ami Fontos

827 Kitchen - Kálvin tér 4.

Számomra túl sok a szója és a szejtán. De ma is találtam valamit!  Gluténmentes rántott gomba, vegán kukoricasaláta, görög saláta, cékla és hagyma. Jó egészséget kívánok!

Bécsben a közértekben kapható! A Billaban. Jól bevásárolok! 😏CUKORMENTES és kukoricamentes kenyér! Itthon ami gluténmentes azt is jó sok cukorral és kukoricával kapjuk csak meg. Ha pedig paleo, akkor csak szimplán valamilyen szirupos vagy cukros lesz a kenyér vagy süti. Biztos volt cukorgyára az ősembernek! Minimum kókuszvirágcukor gyára! 😊Mindig tanul az ember lánya! Érdemes kiruccccanni, míg nem importalja egy okos vállalkozó! Ez felszólítás!

A képen a következők lehetnek: étel

Az Aldiban kapható jelenleg gluténmentes tészta. Alapanyagai: vöröslencse, csicseriborsó és quinoa

Hogy legyen választásunk!

Gluténmentes vegán hamburger és finom!!! Céklafasirt és vegán tormás majonéz! Nyami! A Kozmoszban, a Hunyadi tér 11-ben. Vegán az étterem, ezért ha gluténmentesen szeretnél enni, mindenképp szólj! Különben szejtánt kapsz búzahússal!  Ajaj!

A képen a következők lehetnek: étel

A vegyi anyagok meddőségre gyakorolt hatásáról szól a cikk. Nagy köszönet Élő Anitának, hogy egy jó összefoglalásban a téma "kikerülhetett" a nyilvánosság elé.

Így talán hihetőbb, hogy nem "riogatás" amikor a test tisztítására hívom fel a figyelmet! Bízom benne, hogy egyre többen lesznek, akiknek fontos lesz a gyermekük egészsége, akit világra szeretnének hozni! :) Egészségben! :)

A cikk elolvasásához kattints ide

Hogy az ételintolerancia mennyi kárt okoz, jól illusztrálja a kép. Bár ha rajtam múlt volna, még sokkal több feje lenne a sárkánynak!  de később erről még írok! Most, hogy az lett a doktrína, hogy hozzátáplálhatjuk gluténnel a kisbabákat, jó lenne tudni, hogy ez mivel járhat a későbbiekben! Amúgy azért is van ilyen sok érzékeny ember, - sokszor tünet nélkül is - mert a mai péksütemények és kenyerek 40x több GLUTÉN terhelessel rendelkeznek, mint 30 évvel ezelőtt. Ez még egy egészséges felnőttnek is sok, nemhogy egy apró babának! TEgyen mindenki kedve szerint! Hajrá!

Nem érhető el leírás a fényképhez.

HEALTH KITCHEN - Budapest Dob utca 2.

DROP Étterem, Hajós utca 27.

SOUP CULTURE
 V. Október 6. u. 19.
XIII. Váci út 8. (A Váci út elején a volt Kossuth mozi előtt)
Glutén- és laktózmentes levesek.

BORS
 VII. Kazinczy u. 10.
 Minden nap van egy glutén- és tejtermékmentes leves.

NAPFÉNYES
 V. Ferenciek tere 2. (a Veres Pálné és a Curia utca sarkán)
VII. Rózsa u. 39.
Vegán étterem néhány gluténmentes étellel.

KÖLES
 VII. Kertész u. 41.
Kicsi, de gluténmentes választék napi rotációban.

BUDDHA ORIGINAL 
VI. Teréz Krt. 46.
V. Október 6. u. 10.
 BUDDHA MINI
 V. Szent István krt. 11.
VII. Wesselényi u. 18.

Itt levest és rizstésztát fogyaszthatsz. Van ami cukrozott, de kérd anélkül! 

ETNA II PIZZÉRIA ÉTTEREM 
VIII. Baross tér 10. (a Golden Park Hotel alatt, ahol a villamosok indulnak)
Gluténmentes tészták és pizzák

 http://www.etna.hu
 Házhoz szállítás

GLUTÉNMENTES Zsemle, hogy ne a bolti, cukrozott, adalékanyagos, térfogatnövelős, kukoricás - nem szidom tovább termékre szoruljatok! :)Csak TERMÉSZETESEN! Így mi is gurulhatunk majd a domboldalról 80 felett is!

– 70 dkg lisztkeverék ízlés szerint:

szezám

cirokliszt

köles

hajdina

amaránt

lenmag

dió

kókusz

napraforgóliszt (megzöldül)

tökmag

mandula

kendermag

barna rizsliszt 

stb.

– 1 evőkanál nyílgyökérliszt (ettől lesz héja, elhagyható)

– 2-3 evőkanál útimagfűhéj

– 1 kávéskanál szódabikarbóna

– 1 kávéskanál só

– fűszerek ízlés szerint:

fokhagyma

stb.

– 1-2 bögre víz, amelybe 1 evőkanál ecetet kell tenni

– kevés olaj

– 3 tojás

A 3 tojáshoz hozzáadjuk az olajat, a sót és a fűszereket. A többi száraz anyagot összekeverjük, majd szintén a tojáshoz adjuk. Végül hozzáöntjük az ecetes vizet. 10 percig állni hagyjuk, amíg az ecet és a szódabikarbóna reakcióba lép. Sűrűnek kell lennie és nem ragadósnak. A víz mennyisége a lisztkeveréktől függ. Az olajtól puhább lesz. Kb. 15-20 zsemlét formázunk és szilikonos sütőpapírra tesszük. (Fagyis kanállal lehet adagolni.) Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 30-40 prcig sütjük.

A képen a következők lehetnek: ülő emberek, túra/szabadtéri és természet

Hat új, babaagykárosító toxin. Még egy felnőttnek is borzalmas mennyiség! :) Ha csak a gyerekkoromra gondolok, ennyi cukormennyiséget heti szinten se ettem!

Itt olvashatod a cikket: 

Ha nincs otthon kapacitásod és időd gluténmentes kenyeret sütni, ajánlom figyelmedbe a Maniókát. A Ráday utca 15. alatt. Cirok-, tápióka-, csicseriborsó-, köles- és barnarizslisztekből készülnek ott a kenyerek és péksütemények. Nagyon ritkán a kakaóstekercsükkel eszem bűnbe magam, ami cukormentes persze!

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Darált bőrt adott el a Meki csirkehúsként

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. (McDonald's) megtévesztette a fogyasztókat néhány csirkehús felhasználásával készült termékével kapcsolatban. A GVH ezért 15 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Darált bőr, húsátalakítás

A vállalkozás 2012. január 1. és 2013. február 12. között egyes csirkehúst tartalmazó termékeit népszerűsítő reklámokban valótlan tájékoztatást adott a termék csirkehús tartalmával és az elkészítés során alkalmazott technológiával kapcsolatban.

Az átlagos fogyasztó számára a tájékoztatásokból így nem derülhetett ki, hogy a grillként, illetve grillezettként megjelölt csirkét, illetve csirkehúst tartalmazó termékeket, ezek panírozott változatait, valamint a csirkemell csíkok elnevezésű termékek alapanyagai nem pusztán csirkehúst, hanem többek között darált bőrt is tartalmaznak. És olyan technológián, átalakításon – például darálás, felbontás, pácolás, formázás – esnek át, amelyek hatással vannak a húsállományra.

Itt minden nap - hétvégén is - kapsz GLUTÉN és TEJ mentes meleg és hideg levest! Az is ide tartozik, hogy nagyon finomak! Ajánlom őket! :)Vámház krt. 14.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Sokat hallhattál tőlem a nehézfémtermelésről, ezért itt most bővebben írok az ártalmairól és a tisztítás lehetőségéről. 

Nagyon hatékony terápiás lehetőség van már a belső tisztításokra! Ha ezt szeretnéd igénybevenni, várom jelentkezésed! Tartósabb, alaposabb és mélyebb tisztításra gondolj a gyógyteák és a kapszulák hatásainál! :)

Soxor kérdezitek tőlem, hogy honnan és mit együnk! Erre van pár tippem, amit folyamatosan bővitek! Például jó választás a Szatyor Bolt! Szezonális, vegyszer- és egyéb rosszaságmentes élelmiszert találtok egyenest a termelőktől! Az hogy finom is, csak hab a cukormentes tortán!  Vásárolj egészséget! http://www.szatyorbolt.hu

http://www.szatyorbolt.hu/?fbclid=IwAR3ZA3VnocPFP-31ypXBMxWIXo4ndznZKz7uxRBpzrAMCnLr86HM53cIwIQ

Vizsgálják az 5 évesen menstruáló lány ügyét

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/269997

A kislány és családja rengeteg gabonapelyhet fogyaszt, ez okozhatta a korai pubertás jeleit.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/gabonapehelytol_beteg_az_5_eves_kislany/2104007/

Gabonapehelytől beteg az 5 éves kislány

Szeged - Ötévesen menstruál és csomókat találtak a mellében annak az óvodás kislánynak, akinél kimutatható, hogy a betegségét fertőzött gabonából készült élelmiszer okozta. 

Nőgyógyászati elváltozásokat okoz, befolyásolja a nemzőképességet, rákos megbetegedést vált ki a gabonaféléket támadó fuzáriumgomba mérge – mondják régóta szegedi kutatók.

Ujjé!  Budapesten is kapható a chia-quinoa és a hajdina-köleses GLUTÉNMENTES kenyér. A barna csomagolásúban van cukor, az a polcon maradhat! Ez a kettő viszont cukor és szirupmentes. Ez nem a cukros vercukorinzultáló fajta, amely minden bio és nembio boltban és pékségben van! Brrrrrrr. A gluténmentes biznisz rárepült a témára, de ha nem vagyunk résen csak több lesz a cukorbeteg! Ez a paleo sütikre és kenyerekre is vonatkozik sajnos. 

Mindez a Blahán a Müllerben kapható. Sokat és minden nap semmit sem ajánlok, de jó alternatíva. Pakold meg kencével és zöldséggel, csírával és bio kacsazsírral, satöbbi, hogy még lassabban szivódjon fel! A lilában van kukorica, ha érzékeny vagy rá, vedd a zöldet! Jó étvágyat!

A képen a következők lehetnek: étel

És egy nagy kedvencem: Meatrix I-II-II½

A kiválasztott - Leo, - aki megmenti a világot:

Ártalomcsökkentés jegyében!!! Ha nincs időd piacra menni, de szeretnél mégis glutamát-cukor-adalékok-stb mentesen enni, akkor ez neked való. Sokat olvasgatok a boltokban, - sajnos nem szépirodalmat - ha találok valamit, ami elég jó, azt közzéteszem. Például őket az Aldiban leltem: borecet és aszkorbinsav van csak bennük. Cukor és más borzalom nincs benne! A cukrot ajánlom erősen kerülni, mert mindenbe beleteszik. A kukoricát sajnálom leginkább, hogy így elrontják, már csak a tejszínhab hiányzik róla!

A képen a következők lehetnek: étel

Mennyi cukrot eszünk véletlenül?

A legdurvább: a bébiétel ...
Ha még eszel egyáltalán gyümölcsjoghurtot - nézd meg a sokkoló képeket! 

http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20130524-elelmiszerek-cukortartalma.html

 

És el kellene hinnünk, hogy a méregtelenitésre nincs szükség! :)
Elvégre vegyszerekkel a zsebünkben jöttünk le a fáról, vagy űzettünk ki a vegyszermentes paradicsomból. Ugye?

https://index.hu/gazdasag/2015/03/31/greenpeace_paprika_vegyszer/?fbclid=IwAR1m5wUpK4AxPgXh9uOBBsKN9R9HFS4fyFaOJc6asi4UKRJK10C8Wi8FpE0

A TEPERTŐ minden bizonnyal tejtermék és gabona is.  Ha ételintoleranciád van, csak akkor egyél tepertőt, ha tudod hogy mindenmentes! Puhább lesz és ropogósabb ha ezeket a borzalmakat hozzáadják! Ausztriában ezt az információt feltüntetik a csomagoláson, itthon pedig kérdezz rá! Zsírok fogyasztása szükséges a hormonok jó működéséhez és az ásványi anyagok egyensúlyához is satöbbi. De TÚLSÚLYNÁL is ajánlott a zsír fogyasztása, mert kevesebbet eszel és marad erőd és tartalékod, sőt később érkezik az éhség.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

„Úgy egyél, hogy jól legyél” címú könyvében Ongaro így ír: „A fruktóz másképp bomlik le a szervezetünkben, mint a többi cukrok. Teljesen összezavarja a vércukorszint és az imzulintermelés közti kommunikációt, és inzulinrezisztenciát okoz. [...] Még belegondolni is rossz, hány éven keresztül javasolták olasz háziorvosok a fruktózt cukorbetegeknek! [...] A cukornál egészségesebbnek kikiáltott fruktóz például tízszer nagyobb arányú glikációt indít el a szervezetben, mint a szőlőcukor. [...] A glikációs reakciók egy akrilamid nevű rákkeltő molekulát is létrehoznak."

Egy gazdálkodótól hallottam a minap, hogy a búzát aratás előtt 11x permetezik le! Ki szerint badarság a MÉREGTELENÍTÉS? Lehet jelentkezni!

TUDATOSVASARLO.HU

A legszennyezettebb zöldségek, gyümölcsök - miből vegyünk biót?

A hatósági ellenőrzések alapján úgy tűnik, még mindig sok a vegyszerrel telített zöldség, gyümölcs. Ha biztosra akarunk menni, érdemes biót vagy megbízható termelőtől származót választani legalább a notóriusan szennyezett fajtákból, mint a saláta vagy a szőlő.

https://tudatosvasarlo.hu/cikk/legszennyezettebb-zoldsegek-gyumolcsok-mibol-vegyunk-biot?fbclid=IwAR0visu9vYdJKnURKx90hLy9YO9Wnj-_uqucvFdnwNJRAqQNFUw3C2h--U8

„Az utóbbi években a fruktózt, ezt az egyszerű cukrot számos tudós vizsgálta, akik szerint a fruktóz jobban növeli az elhízás kockázatát, mint a hozzá nagyon hasonló glükóz. Most újabb vádakkal illetik: egyes kutatók szerint hozzájárul a májelváltozások és a magas vérnyomás kialakulásához is, és mindezek a hatásokat metabolitja, a húgysav közvetítésével fejti ki.”

http://www.medicalonline.hu/tudomany/cikk/ossztuz_zudul_a_fruktozra

NATUR OLIVAszappan a Dubaiban. Krémes finom olajos hatású. Így néz ki és az ára is nagyon kellemes. Az Uránia mozival szemben a Dubai fűszeresnél kapható a Rákóczi úton! Nagyon megéri az árát!

A képen a következők lehetnek: étel

http://homar.blog.hu/2013/08/08/szemermetlenul_hazudik_a_danone

Néhány szülői vélemény: „Mi már régóta nem veszünk Danone terméket, de nem lep meg... :( Megfigyeltük, hogy Luca rendszeresen hány ha joghurtot kap, de szép lassan az is kiderült, hogy csak a Danone termékeitől hány... az Aldi-s joghurtoktól semmi baja. Sokan panaszkodnak egyébként...”

„Ezzel nem vagytok egyedül! A lányomnak rendszeresen hasi görcsei voltak tőle. Az egyik gyerekorvos mondta, hogy annyi keményítő van benne, hogy örüljenek a szülők, ha a Danone joghurttól nincs szorulása a gyereknek!”

Az evés? Lehetőleg E-számok, térfogatnövelők, aromák és egyéb borzalmak elhagyásaval történjen. Ezt ugyebár elég nehéz megtennünk. Jó hír, hogy egyre több bioboltban már kaphatóak a Szomor Húsüzem termékei. Ez az egyik kedvencem!  A MENŐMÁJAS! Finom és csak természetes alapanyagokkal van teli. Egyél te is tisztán!

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, ital és belső tér

A szomatoinfra a testhőenergia vizsgálata alapján képet ad a vizsgált személy egészségügyi állapotáról, kimutatja a kóros elváltozásokat – olyanokat is, amelyek más módszerrel még nem láthatók –, útmutatót ad, hogy milyen további vizsgálatokat érdemes kezdeményezni. Gyakorlatilag minden elváltozás kimutatható vele, ami hőt ad le vagy hőt von el, pl. mióma, ciszta, gyulladások, menses előtti állapot, az emlő gyulladásos és tumoros elváltozásai, pajzsmirigy alul- és túlműködés stb.

http://somato.hu/

A Te kedvezményed, ha szólsz, hogy az Aviva Stúdiótól jöttél: 10% lesz.

A somatoinfra vizsgálatot ajánljuk prevenciós jelleggel, és azoknak, akik komplex képet szeretnének kapni egészségi állapotukról.

Ujjé, zöldséges ivólevek a Lidl-ben! Ha gyorsan kell egy kis energia!

A képen a következők lehetnek: ital

A Gyűrűsizomtorna hatásai

Terápiás gyógyhatásai:
Légzőrendszeri: asztma, bronhitis
Ortopédiai: fájdalmas nyak- hát- és gerincproblémák, testtartás, ízületi gyulladás, térdfájdalom
Emésztőrendszer: reflux, irritábilis bélszindróma, perisztartika, aranyér, székrekedés, gyomorégés
Vizelési problémák: inkontinencia, gyakori vizelés, irritált hólyag, prosztata-problémák
Reprodukció: vaginizmus – hüvelygörcs, prolapsus: méhsüllyedés vagy előreesést, menstruációs panaszok, erősíti a medencefenék izmait, szexuális problémák
Rehabilitáció: műtét vagy baleset után, szélütés, bénulás
Egyéb: fejfájás, migrén, SM, Parkinson-kór, hangszál problémái, egyensúlyzavarok, mozgáskoordináció, látásproblémák, hang problémák, izomsérülések, szorongás, fekvő betegeknél fejlesztően hat, alvási problémák, stressz
Gyerekeknél: ágybavizelés, fejlődési zavarok, gyermekbénulásLelki hatásai: út az egyediség és eredetiség felé, önbizalom erősítés, stressz- és feszültségoldás, energiagyűjtés, megnyitja a képzeletvilágot, belső harmónia, önelfogadás, megfigyelés, figyelem, koncentráció, önuralom és az alkotói folyamatokat is támogatja.

És megint a Lidl!  gluténmentes termékek nagy választékban! Tészták és rágcsák (ezt napi szinten nem ajánlom, csak ha megúsznál vele egy vendégséget például  zabpehely is van és a hűtőben berkenyelé! No ez a NŐI folyamatokra igazán jó hatással van, a flavonoidok miatt! Tippek arra, hogy választékosabban étkezzünk és az ártalmak csökkentésével!

Egyik legkedvesebb videóm a világról Morgan Freeman bevezetőjével.

A lehetőségek világában élünk - számomra ez az üzenete. És úgy kapcsolódik az Avivához, hogy mi teremthetjük meg saját világunkat. Illetve ha mi szeretnénk megváltozni, akkor a világ segít nekünk! Jó szórakozást a kisfilmhez! :)

30 éve szeretem a paradicsomos halat. De amióta cukorral készítik nem vásárolom meg. Tejszínhabbal ugyanis nem szeretem. De most! 😀 Az Aldiban van CUKORMENTES paradicsomos halkonzerv! naggggyon jooooo! Persze adalékmentes is!

Ha úgy érezted az Aviva torna Alaptanfolyam után magadat, mintha talajt vesztettél volna, és azt gondolod, hogy akkor „Te jó ég, most mit lehet ennem!”, akkor Nóri oldala neked való. Láthatod. hogy mennyi új lehetőség adódik az egészséges étkezésre is: http://www.mindenmentes.hu

A VAPIANO-ban glutén és laktózmentesen is kérheted a pizzát és tésztát! Ausztriában. Itthon érdeklődtem, de sajnos nálunk még nem jött divatba! Itt még vasakarattal védik azt, ami nyugaton már nem sikkes! Sőt káros!

GLUTÉNMENTES kovászos UBORKA! Mi a különbség? Csak annyi, hogy kenyér helyett krumplit tegyél bele! Kapor, mustármag és amit még szeretsz! Finom lesz! :) ahogy ez is!

https://www.youtube.com/watch?v=IV2olDA0w8U

Elgondolkodtató, hogy vannak, akik a vitaminfogyasztást is szeretnék kriminalizálni. Szép új világnak nézünk elébe. Itthon is ismerhetünk korlátozásokat, tiltásokat. A Borax például már nem kapható, holott jól alkalmazva nagyszerű tisztítószer. A tiszta só sem kapható a gyógyszertárakban, és aszkorbinsavat sem kérhetünk már. A szódabikarbóna egyre kisebb csomagban kapható. Szóval a tendencia látványos és szomorú is egyben. Emlékszel a trisóra és a Hyperol-ra? és még sorolhatnánk...

Ártalomcsökkentés nevében! TEJTERMÉK és GLUTÉNMENTES melegszendvics! :) Hol? A Cöli bisztróban a Nyugati téri Átjáró Üzletházban - Cukormentes dolgok is vannak. Melegszendvicsen nőttem fel és évek óta nem ettem már ilyesmit. Magam is érzékeny vagyok a gluténre és a kazeinre. A ketchup csak a retro és örömünnepi hangulatom miatt került rá, legközelebb mellőzöm. Néha bűnözni kell! Ma még nem válok szentté - úgy döntöttem! :) De napi fogyasztásra ilyen élelmiszereket sem ajánlok senkinek!

 

 


Erről már volt szó, tudom. Nagyon örültem mégis, amikor ezt megtaláltam. Ebben a gasztropszichológus teendőiről is hallhatsz. :) Gábornak van egy könyve az élelmiszer adalékokról, amelyet mindenkinek ajánlok. Az egyik kedvenc témámról is szó van benne: Az élelmiszerek hatása a tudatra és a viselkedésre.

... és ha bioboltban vásárolsz, az sem véd meg! Adalékok, cukor, tartósítószer, aromák, E-számok és BÁRMI ELŐFORDUL azokban a termékekben is. Csak az egyik összetevője bio. De az attól még nem egészséges! A PALEO ÉDESSÉGEK cukrozottak, mert úgy könnyebbb eladni és a lelkiismeret is megnyugszik, hogy t/ettem valamit magamért! A GLUTÉNMENTES péksütemények ugyanezen kategóriába sorolandók, sajnos. Ha nem te sütöd meg otthon - akkor nem valószínű, hogy egészséges! Most divat lett a kókuszvirág cukor, de egy olyan világban, ahol a fiatal nők 60% INZULINREZISZTENS, ott semmi keresnivalója nincs a cukroknak. Semmiféle cukornak! És akkor még a rejtett cukrokról nem is beszéltünk!

https://www.youtube.com/watch?v=c5Hm5vM-Qqo&feature=share

Ha használod a JOALIS méregtelenítő cseppeket, akkor nagyon fontos, hogy a terhesség alatt annak szedését ne folytasd! Tedd félre, és majd később esetleg a szoptatás ideje alatt folytatod. Tehát amint megvan a pozitív teszted az lesz a legfontosabb, hogy pihenj eleget és táőlálkozz a lehető legegészségesebben!

Semmiféle méregtelenítés a terhesség ideje alatt nem ajánlott!!!!

Joalis

30 jan. 2019

A JOALIS irányított méregtelenítés neked szól:ha MUNKA MELLETT szeretnéd tisztítani a szervezetedet, ha a mérégtelenítés után is hosszan élvezni akarod a...

Testelemzés

24 jan. 2019

"Amikor elkezdtem szeretni magam, mindentől megszabadultam, ami nem tett jót az egészségemnek. Ételektől, emberektől, tárgyaktól, helyzetektől és mindattól,...

Aviva-módszer

31 júl. 2013

A 4 óras foglalkozás csoportos formában történik és csak hölgyek vannak jelen. Átvesszük az elméleti blokkban az Aviva-módszer általános ismereteit,...

TojuBW2 1

400+ baba

Tóth Juli vagyok,
Életmód tanácsadó terapeuta (felsőfokú végzettséggel). Immáron TÍZ ÉVE a babára váró nők egészségéért dolgozom. Folyamatos továbbképzésekkel igyekszem naprakészen tartani az ismereteimet. Már több mint 300 BABA világra jövetelében volt kisebb-nagyobb szerepem. Természetesen más területekről is szivesen várom az ÉLETMÓDDAL kapcsolatos kérdéseket, megkereséseket. Ha nem csodákra vágysz, hanem TARTÓS SIKEREKRE, akkor jó helyen jársz! :) 

Kontakt

Mobil:
+36 30 9601511